Fysio Actief Ouddorp

Fysio Actief Ouddorp

Fysio Actief Ouddorp

Vergoedingen

Ieder jaar wijzigen de vergoedingen en de regelgeving met betrekking tot het vergoedingssysteem. Voor de fysiotherapie zijn er ook dit jaar weer wijzigingen. In het kort volgt hier een uitleg over de gang van zaken. Voor uw specifieke pakket en/of mate van vergoeding adviseren we u om bij twijfel ook even contact met uw verzekeraar op te nemen. Deze kan u precies vertellen over de uitgebreidheid van uw aanvullende pakket.

Aandoeningen fysiotherapie worden verdeeld in 2 categorieën: chronisch en niet-chronisch.

Chronisch

In bijlage 1 van de zorgverzekeringswet zijn alle chronische aandoeningen vastgesteld. Uw therapeut weet welke indicaties hier onder vallen. Wanneer u een chronische aandoening heeft, gaat u na de eerste 20 behandelingen van de aanvullende verzekering over naar de basisverzekering. Hierbij wordt het eigen risico aangesproken. Afhankelijk van de soort chronische code heeft u recht op een vergoeding variërend van 3 maanden tot een jaar. 

Niet chronisch

Deze aandoeningen komen ten laste van uw aanvullende pakket en worden vergoed tot het maximum van uw afgesloten aanvullende pakket. Dit verschilt per verzekeraar. Heeft u geen aanvullend pakket afgesloten, dan komen de behandelingen voor eigen rekening.

Voor vragen over kosten van behandeling en vergoeding kunt u ons uiteraard altijd benaderen.