Fysio Actief Ouddorp

Fysio Actief Ouddorp

Fysio Actief Ouddorp

Fysiotherapie

Bewegen lijkt vanzelfsprekend. Het goed functioneren van het lichaam is voor veel mensen de gewoonste zaak van de wereld. Maar niet voor iedereen. Soms kan bewegen eerder als een last ervaren worden.  Heeft u klachten vanwege een verkeerde houding, of omdat bewegen problemen oplevert? Vaak kunnen die klachten uitstekend worden behandeld. Dat is hetspecialisme van de fysiotherapeut.

Wat is fysiotherapie?

Fysiotherapie wordt al eeuwen toegepast. Het is een behandelvorm die zich kenmerkt door de veelzijdigheid van de verschillende behandeltechnieken. Fysiotherapie wordt bijvoorbeeld toegepast in de vorm van oefeningen of massages. Een fysiotherapeut adviseert, begeleidt of behandelt stoornissen in de houding en/of bewegingen. Dit kan onder andere toegepast worden bij blessures van spieren, pezen, banden en gewrichten. Daarnaast kunnen gevolgen van functiestoornissen aan het zenuwstelsel, bloedvaten, longen hart en huid worden behandeld. De klachten waarmee patiënten bij de fysiotherapeut komen zijn zeer uiteenlopend: pijn,krachtsvermindering, ademhalingsproblemen, zwellingen en beperkingen in de beweging. De aandoeningen kunnen bijvoorbeeld zijn ontstaan tijdens sporten, het uitoefenen van werkzaamheden of door veroudering.

Wat doet een fysiotherapeut?

Bij uw eerste afspraak vormt de fysiotherapeut een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten. Hierbij zal de therapeut u eerst onderzoeken en u een aantal vragen stellen. Naar aanleiding van dito onderzoek zal de fysiotherapeut een behandelplan opstellen. Ieder behandelplan is maatwerk. Ieder mens is anders, elke klacht is anders en elk lichaam reageert anders op een behandeling. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de klacht en de ernst van de klacht. Een fysiotherapeut richt zich niet alleen op het behandelen van klachten. We focussen evengoed op het voorkomen van de terugkeer van uw klachten.