Fysio Actief Ouddorp

Fysio Actief Ouddorp

Fysio Actief Ouddorp

FYSIOTHERAPIE

Bewegen lijkt vanzelfsprekend.
Het goed functioneren van het lichaam is voor veel mensen de gewoonste zaak van de wereld. Maar niet voor iedereen. Bewegen kan ook een last zijn. Vaak kunnen die klachten uitstekend worden behandeld. Dat is het specialisme van de fysiotherapeut.

Fysiotherapie: een introductieFysiotherapiefysiotherapie

Fysiotherapie wordt al eeuwen toegepast. Bijvoorbeeld in de vorm van oefeningen of massage. Een fysiotherapeut adviseert, begeleidt of behandeld stoornissen in houding en/of bewegen. Dat kan zijn bij blessures van spieren, pezen, banden en gewrichten. Ook gevolgen van functiestoornissen aan het zenuwstelsel, bloedvaten,longen, hart en huid kunnen worden behandeld. De klachten waarmee patiënten bij de fysiotherapeut komen zijn zeer uiteenlopend: pijn,krachtsvermindering, ademhalingsproblemen, zwellingen en beperkingen in de beweging. De aandoeningen kunnen bijvoorbeeld zijn ontstaan tijdens sporten, het uitoefenen van werkzaamheden of door veroudering.

De fysiotherapie heeft zich als paramedisch beroep sterk ontwikkeld. Voor een deel heeft dit te maken met de strenge basiseisen die aan een fysiotherapeut worden gesteld.
Zo is de opleiding tot fysiotherapeut een vierjarige dagopleiding aan een Hoge School voor Gezondheidszorg (HBO). Ook de beroepsorganisaties van fysiotherapeuten bewaken voortdurend de kwaliteit. Mede dankzij hun inspanningen bestaan er nu gedragsregels voor fysiotherapeuten, klachtenprocedures voor patiënten, na-en bijscholingsprogramma’s en kennis -uitwisselingsprojecten.

De fysiotherapie investeert al jaren in professionaliteit en verbetering van dienstverlening. Die ontwikkeling is nog steeds in volle gang.

Centraal staat uw belang: nu en in de toekomst.

=> klik hier om verder te lezen