Fysio Actief Ouddorp

Fysio Actief Ouddorp

Fysio Actief Ouddorp

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is bedoeld voor mensen die tijdens het sporten een blessure hebben opgelopen, en zo snel mogelijk hun sport weer willen hervatten. Ook is sportherapie geschikt voor mensen die op een andere manier een blessure hebben opgelopen waardoor zij verhinderd worden in het beoefenen van een sport. Deze vorm van fysiotherapie is ook geschikt voor mensen die op dit moment niet sporten, maar dat wel graag willen. 

 

Wat is sportfysiotherapie?

De sportfysiotherapeut helpt u als u een blessure hebt of overtraind bent. Samen met u zorgt de sportfysiotherapeut ervoor dat u zo snel mogelijk weer aan de slag kan. Desnoods door middel van een alternatief trainingsschema. Op die manier behoudt u uw conditie en kunt u in beweging blijven. De sportfysiotherapeut maakt een behandelplan en een revalidatieschema. Enerzijds afgestemd op uw mogelijkheden en anderzijds op de sport die u beoefent. Aspecten als coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen worden in de behandeling meegenomen. 

Uw sportfysiotherapeut kan kiezen uit verschillende behandelmogelijkheden. Hieronder vallen onder andere oefenprogramma’s met of zonder gebruik van trainingsapparatuur. Ook kan een fysiotherapeut gebruik maken van braces, taping of mobiliserende technieken en diverse behandelapparatuur voor uw behandeling.