Fysio Actief Ouddorp

Fysio Actief Ouddorp

Fysio Actief Ouddorp

SPORTFYSIOTHERAPIE

Sportfysiotherapie is bedoeld voor mensen die een blessure hebben opgelopen tijdens sporten en zo snel mogelijk hun sportbeoefening weer willen hervatten. Of mensen die op een andere manisportfysiotherapieer een blessure hebben opgelopen waardoor ze op dit moment niet in staat zijn om hun sport te beoefenen.
Ook voor mensen die op dit moment niet sporten maar dit wel willen, hoe pakt u dit aan?
Welke bewegingsprogramma’s zijn voor u geschikt? Ook als u een chronische ziekte of handicap heeft?

Wat is sportfysiotherapie?
De sportfysiotherapeut helpt u als u een blessure hebt of overtraind bent. U wil zo snel mogelijk weer aan de slag. Desnoods met een alternatief trainingsschema, om uw conditie te behouden en te kunnen blijven bewegen.
De sportfysiotherapeut maakt een behandelplan en een revalidatieschema. Enerzijds afgestemd op uw mogelijkheden en anderzijds op de sport die u beoefent. Aspecten als coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen worden in de behandeling betrokken.

Uw sportfysiotherapeut kan kiezen uit verschillende behandelmogelijkheden zoals oefenprogramma’s met of zonder gebruik van trainingsapparatuur. Braces of taping, mobiliserende technieken en diverse ondersteunende behandelapparatuur kunnen ook deel van de behandeling uitmaken.

Preventie is voor de sportfysiotherapeut nummer 1.

=> klik hier om verder te lezen