Fysio Actief Ouddorp

Fysio Actief Ouddorp

Fysio Actief Ouddorp

Fysiotherapie

Bewegen lijkt vanzelfsprekend. Het goed functioneren van het lichaam is voor veel mensen de gewoonste zaak van de wereld. Maar niet voor iedereen. Bewegen kan ook een last zijn. Vaak kunnen die klachten uitstekend worden behandeld. Dat is het specialisme van de fysiotherapeut.

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is bedoeld voor mensen die een blessure hebben opgelopen tijdens sporten en zo snel mogelijk hun sportbeoefening weer willen hervatten. Of voor mensen die op een andere manier een blessure hebben opgelopen waardoor ze op dit moment niet in staat zijn om hun sport te beoefenen.

Medisch fitness

Medisch fitness is fitnesstraining onder deskundige fysiotherapeutische begeleiding. Na herstel van uw problemen of klachten kunt u door ons begeleid worden om met een gerust hart weer te sporten. Ook kunnen we u helpen bij het herstellen van uw conditie, zodat u daarna uw sport weer kunt beoefenen.

Manuele therapie SOMT

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds uw houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten van de rug, nek, armen en benen kunnen worden toegepast.

Medical taping

Het medical taping concept is een van oorsprong Aziatische tapemethode, die niet alleen een stabiliserende werking heeft op de gewrichten , maar tevens de spierfunctie, de doorbloeding en lymfecirculatie stimuleert en ondersteunt. Het indicatiegebied is zeer uitgebreid.

Runningtherapie

Runningtherapie is het therapeutisch inzetten van de ‘rustige duurloop’ (50-75% van max belasting) ten behoeve van mensen met een depressie of andere psychische klachten. Runningtherapie is daarbij te beschouwen als een aanvullende therapie op een reeds ingezette behandeling.