Fysio Actief Ouddorp

Fysio Actief Ouddorp

Fysio Actief Ouddorp

Medisch fitness

 Medische fitness is gericht sporten en bewegen onder deskundige fysiotherapeutische begeleiding, waarbij een trainingsplan wordt ontwikkeld. Op die manier kunt u op een verantwoorde manier in beweging blijven. Daarnaast kunt u gebruik maken van medische fitness als aanvulling op herstel na bijvoorbeeld een blessure. Medische fitness is geschikt voor iedereen die op een verantwoorde manier, onder begeleiding, wil fitnessen. Samen met een fysiotherapeut wordt op een verantwoorde manier de belastbaarheid van het lichaam verhoogd. Dit zorgt ervoor dat uw spieren en gewrichten optimaal blijven functioneren, en uw conditie op peil blijft.

 

Hoe werkt medische fitness?

Voordat u  aan de slag gaat met uw fysiotherapeut, plannen we een gesprek in. Op basis van dit gesprek kan een inschatting gemaakt worden van het huidige lichamelijke functioneren. Daarnaast worden de trainingsdoelen in kaart gebracht. Het trainingsprogramma wordt geschreven op basis van deze doelstellingen. De begeleiding door de fysiotherapeut kan individueel of in groepsverband plaatsvinden. Hiervoor hebben we een dependance behandelruimte in Feel Good Club Atrium. Hier vinden de behandelingen plaats en trainen we in de fitnessruimte. 

Heeft u nooit aan sport gedaan, maar wilt u hier wel mee aan de slag? Door medische fitness raakt u gewend aan lichaamsbeweging. Op die manier wordt de overstap naar een sportschool of een bepaalde tak van sport verkleind.

N

Verminderde kans op hart- en vaatziekten

N

Minder stijve spieren

N

Betere conditie

N

Gezondere verhouding van cholesterol

N

Lagere bloeddruk